UKK

 

Lukijat kysyvät, kirjailija vastaa.

Kuinka monta osaa sarjassa tulee olemaan?

Neljä. Viimeinen osa Vainuttu ilmestyi syyskuussa 2015, eikä sarjalle ole näillä näkymin luvassa jatkoa.

 

Onko Susirajaa käännetty muille kielille?

Tähän mennessä osien 1-2 oikeudet on myyty Kiinaan. Ilmestymisajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Verkot ovat jatkuvasti vesillä, joten katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Minusta Susirajasta saisi hienon elokuvan. Tuleeko sellaista?

Elokuva olisi tietenkin tosi hieno juttu, mutta se ei ole kiinni pelkästään kirjailijasta tai edes kustantajasta. Mikäli tuotantoyhtiö innostuu jostakin kirjasta, he voivat ostaa sen elokuvaoikeudet. Tähän mennessä kirjojeni elokuvaoikeuksia ei ole myyty.

Kotipaikkakuntani on ihan kuin Hukkavaara. Onko se toiminut kylän esikuvana?

Hukkavaara on fiktiivinen paikka eikä sillä ole todellista esikuvaa, vaikka toki mielikuvia on tarttunut mukaan kaikesta lukemastani ja näkemästäni.

 

Mikä sai sinut kirjoittamaan ihmissusista/yliluonnollisista olennoista?

Olin lukenut paljon urbaania fantasiaa, jossa seikkailee yliluonnollisia olentoja. Olin pitänyt erityisesti ihmissusista kertovista kirjoista – asiaan vaikutti varmasti se, että olen aina olut suuri koirien ystävä. Joissain kirjoissa ihmissudet kuitenkin asuivat vähän hassuissa paikoissa, ja muistan ajatelleeni, että mikäli olisin itse ihmissusi, asuisin Kainuussa, jossa elää muutenkin susia. Sitten mieleeni tuli kuva tytöstä ja sudesta metsässä, ja tarina kasvoi siitä.

Aiotko jatkaa kirjoittamista Susirajan jälkeen?

Ehdottomasti.